Förflytta dig till innehållet

Båtservice på Kimitoön omväxlande jobb

Reparerat drev. Här fanns det spår av närkontakt med en sten men Jimmy Blomqvist har svetsat och målat så att man verkligen inte ser några spår alls efter den olyckan.


 
Omväxlande, säger Jimmy Blomqvist om sitt jobb som företagare på Kimitoön.
I Kulla (före detta trävarufabriken Bistro) har han sedan två år en egen verkstad där han servar båtar enligt ett helhetskoncept med upptagning, motorservice och allmän översyn.
Han kan också tvätta båtarna inomhus, så några minusgrader lägger inte hinder.
Här väntar också några fyrhjulingar, gräsklippare och en skoter på olika reparationer, så båtar varvas med landgående fordon.
– Mest har jag nog ändå jobbat med båtar. Innan jag startade eget jobbade jag bland annat på Hobby-Boat här i Dragsfjärd. Jag gick maskin- och metallinjen i Karis men det är viktigt att få erfarenhet genom att jobba med olika båtmodeller och olika motormärken, säger Blomqvist.
Ibland jobbar han för andra för andra företagare i båtbranschen i fall hjälp behövs. Sammantaget är det nu rätt många Kimitoö-företag som satsar på båtservice. Efterfrågan – eller åtminstone antalet båtar – tycks öka hela tiden.
– Allt mera är det så att kunden vill få allt gjort med att han ringer ett enda samtal, och helst ska det göras snabbt också. På vårarna då det är dags för sjösättning är det verkligt bråttom, säger Blomqvist.
Hur är det att vara ung företagare på Kimitoön där du ju också har vuxit upp?
– Ja, jag har åtminstone inga planer på att flytta bort, säger Jimmy Blomqvist.

Väntar på reparation. Fyrhjulingar, gräsklippare och en skoter ska snart få hjälp.


 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter