Förflytta dig till innehållet

Barnen med till jobbet i morgon?

Barn med på jobbet- dagen firas i morgon fredag och enligt barnombudsmannens kansli har nästan 800 arbetsplatser runt om i landet i år anmält att de deltar i kampanjen.
Barnombudsmannen, Centralförbundet för Barnskydd samt arbets- och justitieministeriet uppmuntrar finländarna att fira dagen och skriver på kampanjens webbplats att det är viktigt för barnen att de får se och uppleva var de människor som är viktiga för dem jobbar och vad det betyder att jobba.
Många barn vet kanske inte eller kan inte förklara vad de egna föräldrarna jobbar med. Det är också bra för arbetsplatserna att få se de anställdas barn.
Dagen firas också i bland annat USA och Storbritannien. Idén med dagen är inte att barnet ska jobba utan att det ska bekanta sig med en förälderns eller en närståendes vardag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter