Förflytta dig till innehållet

Bara Sterna i trafik nu på grund av stormen — avbrott i färjetrafiken möjliga

Färja i hård blåst.
Sterna kämpar mot den hårda nordvästen. Foto: Ben Schütt. Just nu är det bara landsvägsfärjan Sterna som kör mellan Pargas och Nagu. Trafiken sköts utan tidtabell. Eltillförseln är avbruten i området och det betyder enligt Pasi Roos vid Finferries påverkar det…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Bara Sterna i trafik nu på grund av stormen — avbrott i färjetrafiken möjliga

  1. Bo Gyllenberg skrev

    Frågan är väl vad som kör i framtiden om det blåser, när vi får Elektra 2 hit. Hoppas att Sterna får bli kvar som reservfärja. Det är ju oklart även vad som kör om det blir en svårare isvinter i alla fall trots klimatförändringen.

  2. Peter Lumens skrev

    Ja, märkligt med tanke på de extremt goda manöveregenskaperna som vägfärjorna har. Förståeligt med vissa förbindelsebåtar (t.ex. Rosala II) som har traditionellt framdrivningssystem att dom väljer att ligga vid kaj men de farkoster med roderpropellrar (Elektra, Sterna) ska inte bli liggandes pga. vädret förutsatt att säkerheten inte blir lidande men det var nog inte fallet igår.

  3. Yngve Lindqvist skrev

    Vad gör vi med stora fina färjor, om de inte klarar av att köra i lite vind här inomskärs? Förr var det mycket sällsynt att färjorna stannade pga vädret.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter