Förflytta dig till innehållet

Avfallsavhämtningen på Åvensor

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Foto: Privat


Trots att vi inte har någon högsäsong nu vad beträffar uppkomst av avfall så uppkommer det dock en del av oss fast bosatta på ön.
De stora avfallskärlen i bakgrunden på bilden var  alla till bredden fyllda senaste höst, plomberades, men tömdes icke (?).
I stället hämtades några mindre kärl, vilka till synes är överfyllda sedan en längre tid tillbaka och således har avhämtningen inte fungerat på hela vintern.
Trots tidigare påtryckningar via e-post till Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab har ingenting hänt, Man har helt och hållet nonchalerat påtryckningarna.
De årligen återkommande sopavgiftsfakturorna  har en sista förfallodag då avgiften bör betalas och Gud bevare  om betalningen sker några dagar för sent. Då har fakturan redan gått till indrivning och förseningsräntan är oundviklig (av egen erfarenhet).
Det vore på tiden att Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab tar i bruk en sk. ”egen sista förfallodag”,  dvs börjar sköta avfallsavhämtningen i tid. Skärp er!
Valter Eriksson
Åvensor

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter