Förflytta dig till innehållet

ÅUCS flyttar sitt centrumlabb till ny lokal i Åbo

Arkiv/Annina Suominen
stort gult hus
ÅUCS flyttar sitt centrumlaboratorium till nya lokaler i Åbo. Labbet öppnar på Eriksgatan 26, i det gamla FPA-huset i början av september.

ÅUCS Laboratoriernas verksamhetsställe i centrum av Åbo flyttar.

Laboratoriet på Hantverkaregatan var öppet för sista dagen i dag, måndag, men flyttar inte längre bort än tvärs över korsningen.

Det nya laboratoriet öppnar i början av september i det tidigare FPA-huset på Eriksgatan 26, andra våningen.

– Vi kommer att öppna tidsbokningen till det nya laboratoriet så snart som möjligt. De övriga laboratorierna betjänar som vanligt. Till dem kan man boka tid på nätet eller per telefon, säger serviceområdeschef Pia Leino från ÅUCS Laboratorierna.

Bättre tillgänglighet

Enligt ÅUCS besöks laboratoriet i centrum dagligen av upp till 350 kunder. De nya lokalerna kommer möjliggöra smidigare besök.

ÅUCS Laboratorier betjänar inom hela Egentliga Finlands välfärdsområde, vid totalt 38 provtagningsställen.

– I slutet av året kommer det att vara möjligt att boka tid på nätet till alla våra provtagningsställen, säger Antti Hakanen, chef för ÅUCS Laboratorier.

Det nya laboratoriet i Åbo centrum kommer vara öppet vardagar klockan 7–15.

– Under hösten kommer vi också att öppna en så kallad Ketterä-provtagning. Till den man kan komma och ta blodprov utan tidsbokning, säger Anna-Maria Sedig, administrativ avdelningsskötare vid laboratoriet i Åbo centrum.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter