Förflytta dig till innehållet

ÅU-läsare tipsar: Bilister, undvik området kring Aurabron

Trängsel på Auragatan gör att korsningen på andra sidan ån också stockas. Läsarbild


En ÅU-läsare tipsar om att bilister gör klokt i att undvika området kring Aurabron i Åbo under torsdagsmorgonen och -förmiddagen.
En lastbil står parkerad vid byggarbetena vid Verdandihuset, vilket leder till att bara en fil är i bruk. Det i sin tur leder till trafikstockningar i korsningen av Tavastgatan och Kaskisgatan/Östra Strandgatan på andra sidan ån.
På Auragatan råder oberoende ett genomfartsförbud, som betyder att man inte får köra på Auragatan, Eriksgatan, Brahegatan eller Slottsgatan om man inte har för avsikt att parkera på parkeringsplatsen vid biblioteket, Saluhallens parkeringsplats, i parkeringshallen Julia eller ska lasta, lossa, lämna eller plocka upp saker eller passagerare i området.
Orsaken till genomfartsförbudet är busstrafiken som flyttats till Slottsgatan och Auragatan under tiden som Salutorget renoveras och parkeringshallen under torget byggs.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter