Förflytta dig till innehållet

ÅU lanserar ny och bättre e-tidning!

ÅU
En hand som håller i en mobiltelefon.

Åbo Underrättelser har tagit i bruk en ny e-tidning. Senare i vinter kommer också Pargas Kungörelsers e-tidning att förnyas.  

– Det här är en förändring som vi alla ser mycket fram emot, säger webbchef Monica Forssell som hållit i trådarna för förnyandet av e-tidningarna.

De nya, digitala versionerna av tidningarna är läsvänligare och smidigare att hantera i mobilen, på pekplattan och datorn.

I stället för att förstora upp en hel tidningssida åt gången kan man läsa en artikel åt gången, ändra storlek och textfont, få artiklar upplästa och fylla i korsord direkt i den digitala tidningen.

Kvinna i gul tröja.Pia Prost
E-tidningen är perfekt för den som inte vill vänta på att papperstidningen dimper ner i postlådan. Att den digitala tidningen är enkel att läsa och lyssna på är viktigt för ÅU. På bilden ÅU:s webbchef Monica Forssell.

I och med de nya e-tidningarna blir tidningsarkiven också lättare att hitta i.

– Många läsare har efterlyst läsvänligare e-tidningar och jag är glad över att vi nu äntligen kan bjuda på bättre digital läsning för dem som inte vill prassla med papperstidningen eller skrolla bland nyheterna på vår webbplats, säger Forssell och tillägger:

– Självfallet är man förstås välkommen att ta för sig av utbudet på alla tre sätten: Direkt när nyheten publiceras på sajten, i e-tidningen och i papperstidningen. Hur man konsumerar nyheter beror ju på vad som passar en själv bäst.  

ÅU Medias e-tidningar har tidigare levererats via Lehtiluukku men kommer nu att distribueras via svenska Textalk.  

ÅU fyller 200 år i år och lanserandet av nya e-tidningar är en del av firandet som pågår hela året.

Gör så här för att läsa ÅUs nya e-tidning:

  • Börja med att logga in på www.abounderrattelser.fi
  • Klicka på e-tidningen uppe i menyn eller till höger lite längre ner på sajten
  • Logga in med samma användarnamn och lösenord som då du loggar in på ÅUs webbplats
  • Efter att du loggat in en gång behöver du inte logga in fler gånger då du vill läsa e-tidningen, förutsatt att du inte loggar ut förstås. Det kan du enkelt göra i vyn för e-tidningen.

Ifall du är osäker på hur du ska göra eller om något hakar upp sig hjälper ÅU Medias kundtjänst dig gärna! Ta kontakt vardagar klockan 9-16 på telefonnummer 02  274 9900 eller per e-post på pren@aumedia.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter