Förflytta dig till innehållet

ÅU har en valstudio i samarbete med Hansakvarteret

kvinna fotograferad i köpcentrum
Hanna Sjöbring är marknadsföringschef för Hansakvarteret, med vilket ÅU samarbetar kring en valstudio. Foto: Kineret Janatuinen

Åbo Underrättelsers glada gula färger lyser emot dig i Hansakvarterets första våning, nära ingången från Eriksgatan 15.

Hansakvarteret har upplåtit lokalen som senast varit ett café till ÅU inför kommunalvalet.

Även Hansakvarteret har för avsikt att ordna valanknutet program i studion, med betoning på ungdomar.

ÅU:s planer på paneldebatter och valevenemang är för tillfället ytterst osäkra. Under mars månad kan med gällande restriktioner inte fler än sex personer vistas tillsammans.

Personintervjuer kan i varje fall göras och bandas i valstudion, som omges av glasväggar så det är lätt för förbipasserande att se vad som är på gång.

Fint skyltfönster för ÅU

– Lokalen fungerar som ett fint skyltfönster för oss, på en utmärkt plats i Hansakvarteret, säger ÅU:s chefredaktör och vd Tom Simola som är mycket nöjd över arrangemanget och samarbetet med Hansakvarteret.

Det är en dryg månad till kommunalvalet i mitten av april. Och även om publikevenemang är uteslutna, kan studion fungera med beaktande av gällande rekommendationer och säkerhetsanvisningar.
Hurudana restriktionerna är efter slutet av mars vet ingen ännu.

Vill aktivera unga väljare

Hansakvarterets marknadsföringschef Hanna Sjöbring poängterar att kvarteret också vill vara en del av samhället och fungera som Åbobornas vardagsrum.

– Särskild fokus sätter vi på ungdomarna, de har alltid tagit Hansakvarteret till sig. Vi vill engagera unga att rösta och påverka i samhället.

– Vi tänker att ett sätt är att bjuda in unga influencers. Senaste val visade att unga väljare sökte sin information om valet på nätet, där sociala medier och bloggar toppar som informationskanaler för unga.

Hansakvarterets marknadsföringschef poängterar att det här valarbetet inte tar politisk ställning, samtliga partier är lika välkomna till valstudion. Något även ÅU kan hålla med om.

två män står och samtalar med ett par cafébord emellan sig
Centerns ordförande i Åbo, Petri Nyström, intervjuas av Stefan Holmström, th. Foto: Anja Kuusisto

Dela artikeln

2 kommentarer: “ÅU har en valstudio i samarbete med Hansakvarteret

  1. Inger Westerlund skrev

    Bra med synlighet och valstudio. Men med tanke på Covid situationen i landet och alla begränsningar som en följd av detta borde valet flyttas framåt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter