Förflytta dig till innehållet

ÅU går mot trenden – lockar allt fler läsare både digitalt och som papperstidning

Johan Backas
ÅU:s chefredaktör sitter vid sitt skrivbord.
Läsarantalet växer. Chefredaktör Tom Simola är glad då ÅU är en av få papperstidningar där antalet läsare blir fler.

ÅU har lyckats öka antalet läsare under det senaste året.

Nu når tidningen och sajten åu.fi fram till nästan 30 000 läsare dagligen, det är en ökning med 17 procent sedan fjolåret. Enbart digitalt har ökningen varit 26 procent. Det här framgår ur en nationell undersökning av finländarnas medievanor.

Kaija Sinko, som är chef för Media Audit Finland som utfört undersökningen, säger att det i dagsläget är en bedrift att öka antalet läsare också för den tryckta tidningen. ÅU är en av väldigt få tidningar i Finland som lyckats med det.

Satsningen på en egen redaktion i Raseborg är den största enskilda orsaken till det ökade antalet läsare, tror ÅU Medias vd och chefredaktör Tom Simola.

– Vi är väldigt glada över att få bekräftat svart på vitt att våra satsningar på vårt innehåll uppskattas av läsarna, säger Simola.

– Vi fortsätter utveckla vårt utbud i alla kanaler, så att ännu flera ska hitta till oss och se oss som en del av deras vardag, oberoende om den vardagen levs i Korpo, Tenala eller Åbo.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter