Förflytta dig till innehållet

ÅU får förstärkning av ivrig sextett – de är ÅU:s sommarreportrar!

Fem personer står på rad

Fem personer står på rad

Patricia Torvalds, Klara Fält, Yascha Gilbert, Ville Poutanen och Lilly Björklund. Foto: Fredrik Häggman


Under veckan har ÅU:s besättning fått viktig förstärkning då sommarjobbarna installerat sig på redaktionen. Kanske har du redan sett deras namn i tidningen under veckan? Här är personerna bakom artiklarna.
Fyra av årets sommarreportrar är bekanta sedan tidigare. Yascha Gilbert, Klara Fält och Patricia Torvalds gjorde sin första sommar på ÅU i fjol, Adrienne Westerback debuterade för tidningen redan sommaren 2017.
Gilbert är uppvuxen i England och Pargas, Fält i Lovisa, Torvalds i Åbo och Westerback på Kimitoön.
Sedan förra sommaren har Westerback hunnit ta magisterexamen vid Åbo Akademi. Hon är ändå inte fullärd ännu – i höst väntar nya äventyr i England där hon ska studera vidare inom media och kommunikation.
– Men innan dess ska jag hinna läsa böcker, gå på Dalsbruks sommartorg, besöka de lokala sommarcaféerna och baka mycket med jordgubbar och rabarber, berättar Westerback som i sommar är stationerad i hemkommunen Kimitoön.

Adrienne Westerback har järnkoll på Kimitoön i sommar. Privat foto.


Gilbert, Fält och Torvalds har varvat studierna med inhopp på ÅU under vintern. Alla tre har skrivit sina kandidatavhandlingar under våren, Fält och Gilbert inom folkrätt och Torvalds inom genusvetenskap.
– Det roligaste med att vara sommarreporter på ÅU är att ingen dag är den andra lik, tycker Gilbert.
Årets nykomlingar på redaktionen är två ÅA-studenter – Sibbobördiga Ville Poutanen och Ingåbördiga Lilly Björklund. Bägge har länge haft en journalistisk yrkesbana i tankarna.
– Jag ser fram emot att få mer erfarenhet av vad journalistyrket går ut på i praktiken. Jag är mest intresserad av att skriva om kultur, och särskilt musik. Jag ser mycket fram emot sommarens Ruisrock där min absoluta favoritartist Marina uppträder, berättar Björklund som studerar svenska vid ÅA.
Poutanen i sin tur studerar statskunskap, men är också intresserad av sport. Han beskriver sig som en allätare, men nu under sommaren är det baseball och Formel 1 som intresserar mest.
Vilken sportprofil skulle du helst intervjua?
Jari Litmanen eller Mika Häkkinen, för att båda är legender inom sina sporter.

Dela artikeln

En kommentar: “ÅU får förstärkning av ivrig sextett – de är ÅU:s sommarreportrar!

  1. Mika M.K. Reinikainen skrev

    Idealläget är att alla finlandssvenskar får en finlandssvensk arbetsplats.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *