Förflytta dig till innehållet

ÅU anställde ny reporter – Tuuli Meriläinen i Nagu ska bevaka skärgården

Privat
kvinna
Tuuli Meriläinen trivs vid havet.

Den västra skärgården kommer framöver att bevakas mer och bättre i både ÅU och Pargas kungörelser.

Tuuli Meriläinen är ÅU:s och PK:s nya skärgårdsreporter, med bas i Nagu.

Ännu i sommar jobbar hon deltid, måndag-onsdag och främst för Pargas kungörelser. Från den 1 september är det dock heltid som gäller. Tuuli kommer då att skriva både för ÅU och PK.

Chefredaktör Tom Simola säger att satsningen på den västra skärgården är viktig.

– Det är ett centralt område för oss och vi är glada över att igen ha en reporter i Nagu, säger Simola.

Från kommunikatör tillbaka till journalistiken

Tuuli Meriläinen ser framemot sitt nya uppdrag. Hon återgår nu till journalistik efter nästan 15 år som kommunikatör på Sydvästra Finlands avfallsbolag (LSJH). Hon har jobbat på PK:s redaktion tillsammans med redaktör Malin Johansson redan ett par veckor.

– Det som jag ju påmints om är att arbetstakten är en helt annan som journalist, jämfört med att vara kommunikatör. Det är mycket som ska produceras varje dag, säger Tuuli.

Hon har tidigare, under 1990-talet och 00-talet, jobbat i flera år på Hufvudstadsbladet som reporter och lay-outare, samt som sommarvikarie på dåvarande Jakobstads tidning.

Till sin utbildning är hon filosofie magister från Helsingfors universitet med hydrobiologi som huvudämne. Därtill har hon studerat journalistik på Social- och kommunalhögskolan.

– Som kommunikatör på ett avfallsbolag fick jag kombinera skrivande och miljöfrågor, säger Meriläinen.

Nagubo sedan 2008

Tuuli, 48, är född och uppvuxen i Jakobstad, i en tvåspråkig familj. Till Nagu flyttade hon år 2008. Till familjen i Antböle hör en partner som är företagare samt två barn i dagisåldern. På fritiden sysslar hon gärna med trädgårdsskötsel och mycket friluftsliv i form av bland annat paddling och segling.

Innan hon börjar med ÅU och PK till 100 procent ska hon dessutom hinna bli klar med studier som inleddes för ett par år sedan. En praktikperiod saknas för att hon ska kunna titulera sig husbyggare från Axxell i Pargas.

Välkomna med tips!

Tuuli kontaktas redan flitigt av skärgårdsbor med nyhetstips och idéer. Fler är välkomna, säger hon, även om hon under sommaren jobbar endast tre dagar i veckan.

– Jag är ju nyfiken av mig och tycker mycket om att prata med människor. Att skriva personporträtt och lite större reportage är det jag gillar mest som journalist, säger hon.

Tuuli nås på mejl på adressen tuuli.merilainen@aumedia.fi och på telefonnummer 050-3661143.

Dela artikeln

En kommentar: “ÅU anställde ny reporter – Tuuli Meriläinen i Nagu ska bevaka skärgården

  1. Paul Lindberg skrev

    Goda nyheter. Ett jättestort tack till ÅU samt lyckönskningar
    till den nya skärgårdsreportern stationerad i Nagu.
    Bättre kan det inte bli; ser fram emot nya skärgårdsreportage…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter