Förflytta dig till innehållet

Attendo på Kimitoön: Vi litade på att något skulle hända inom den kommunala äldrevården

Både Esperi och Attendo byggde för ett och ett halvt år sedan varsin vårdfastighet i Kimito. Foto: Monica Forssell Vårdplatserna gapar fortfarande tomma på Kimitoön. Vid…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Attendo på Kimitoön: Vi litade på att något skulle hända inom den kommunala äldrevården

  1. Hedda Kainz skrev

    Tack Tua! Jag har funderat precis på samma sak. Tror att Kimitobor som behöver komma på vårdhem föredrar ett ställe där de känner sig hemma och trygga. Jämnför Pasendo. Som dessutom harr den fördelen att skatteintäkterna stannar i kommunen. Hur beskattas de främmande vårdbolagen? Hur tänker kommundirektören här?

  2. Tua Bergström skrev

    Vilka garantier har Kimitoöns kommun gett åt de privata vårdbolagen som byggt vårdhem i Kimito Centrum? Kommundirektören anser att VI HAR… och räknar de privata stora bolagen med i Kimitoöns nuvarande vårdplatser! Undra på att det finns överutbud på vårdplatser då. Har kommunen här några skyldigheter? Både Äldre rådet och den offentliga namninsamlingen visar tydligt att befolkningen vill satsa på Hanna-hemmet och Alma-hemmet. Styrgruppen och politikerna har tydligen ”glömt bort” det. De ser bara till vårdbolagens intressen. Den nya utredningen kommer inte att ge resultat. Den är alltför omfattande på så kort tid. Dessutom är det inte säkert hur SOTE utformas efter riksdagsvalet. Sakta i backarna Kimitoöns beslutsfattare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter