Förflytta dig till innehållet

Attendo får grönt ljus för att etablera sig i Pargas

Det är här invid Norrgårds som Attendo planerar sitt nya vårdboende. Foto: Kim Lund

Det privata vårdbolaget Attendo vill bygga ett vårdboende för 30 personer i Pargas. Bolaget vill därför hyra ett område bakom Norrgårds före detta konstklinik i Bläsnäs.
Pargas stadsstyrelse föreslår nu för fullmäktige att Attendo får arrendera området för 40 år för en årlig avgift på 8 500 euro.

Men om bygglovet på grund av besvär inte hinner vinna laga kraft före juni 2018 har Attendo rätt att häva avtalet.
Det nya boendet ska ersätta Lilla-Ro hemmet i Kårkulla där de nuvarande utrymmena är oändamålsenliga och inte uppfyller alla lagens krav.

Lilla Ros personal fortsätter att arbeta för Attendo.

Det nya intensifierade serviceboendet i Bläsnäs får plats för dubbelt fler klienter än Lilla-Ro och det kommer att behövas ytterligare personal till boendet, säger verksamhetschef Sari Laakso vid Attendo.
Hon väntar ännu på fullmäktiges välsignelse av markaffären, men så fort beslutet är fattat och byråkratin är avklarad kan byggnadsarbetena komma i gång.

– Vi skrider omedelbart till verket så att det nya vårdboendet kunde tas i bruk redan nästa sommar. Vi försöker alltid anlita lokala företag under byggnadsskedet och hoppas kunna göra det också i Pargas.

Bolaget ansvarar för anslutningsavgifter och övriga kostnader för kommunaltekniken i området.

Attendo och Pargas ska ännu förhandla om hur klienterna ska betala för sitt boende. Enligt Laakso kan man gå in för en traditionell köptjänstmodell där kommunen köper tjänsterna av Attendo, eller så kan det bli aktuellt med servicesedlar i likhet med systemet på Kimitoön där Attendo förra veckan invigde ett motsvarande boende som nu planeras i Pargas.

LÄS OCKSÅ:  Attendo tar över Lilla Ro hemmet

     Attendos Pärla invigdes

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter