Åtta sprintmedaljer till Åboland i FSOM

Jämn kamp. Yvonne Gunell och Amy Nymalm, trea och fyra i damernas huvudklass. Foto: Gun-Britt Mattsson.

Finlands svenska mästerskapen i orientering inleddes på fredag i Bennäs.

Åbolänningarna tog hem åtta medaljer på de snabblöpta banorna i Bennäs i Pedersöre på fredag kväll då FSOM:s mästerskapstävlingar i orientering startade.

I damernas huvudklass vann IF Femmans Julia Järveläinen fem sekunder före OK77:s Ina Westerlund. Pargas IF:s Yvonne Gunell tog brons, fyra sekunder före Amy Nymalm på fjärde plats. Ida-Marie Cederberg var sjunde.

– Jag gjorde några dåliga vägval, mest förlorade jag tid på ett vägval över en nässeläng, säger Gunell i målet.

Förbundsmästerskapet i herrklassen vanns i överlägsen stil av OK Trians Otto Simosas före klubbkompisen Daniel Blomster. IF Femmans Christian Kronberg tog brons.

Piffarna Ingela Mattsson och Sanna Nymalm delade guldplatsen i D45.

Jämn var kampen även i klassen D13-15 där Jill Lauren tog silver endast en sekund från guld.

Alex Virtala placerade sig i motsvarande pojkklass också på andra plats.

Silver tog även Piffens Ann-Catherine Henriksson i D55 och Gia Alexandersson i D65.

Kimito SF:s Bengt Holmström tog guld i äldsta herrklassen H75.

Piffens Emmi Virtala var andra i icke-mästerskapsklassen D10-12.

FSOM fortsätter med långdistans på lördag och stafett på söndag.