Förflytta dig till innehållet

Att bo på flera ställen, också i skärgården

Åbo Underrättelser (22.10.20) har publicerat en artikel, där man berättar om Egentliga Finlands NTM-centralens mål att stoppa förbindelsebåtstrafiken till många öar. Det här gäller öar, vilka inte har fast bosättning. Sommarstugsinvånarna beaktas inte alls.

Vi undertecknade kan inte på något sätt godkänna det, att vår skärgård som redan drabbats hårt, ska drabbas ännu mera. Först skulle man föra in avgifter för förbindelsetrafiken och efter det planerade man att begränsa postutdelningen.

I skärgården har man en stark vilja att få invånarna att bo året runt i skärgården. Att förbättra distansarbetet ger riktiga möjligheter till att flytta livets fokus till skärgården. NTM-centralens inriktning ökar åtminstone inte människornas intresse för att flytta till skärgården, tvärtom.

Finland behöver nu mer turism än förut. I stället för att köra ner en av Finlands unikaste turistattraktion, borde vi framför allt stöda semesterfirandet i skärgården. Det skapar arbete och välfärd för hela Finland och ger oss alla en möjlighet att njuta av vår unika natur.

Öarnas invånare måste ges en äkta möjlighet att bo på flera ställen.

Kommunikationerna bör vara omfattade i hela skärgården, så att livet och näringslivets förutsättningar uppfylls. Skärgården är inget hot utan en möjlighet.

Medlemmar i Centerns region- och kommunalarbetsgrupp

Henna Takatalo, Lundo

Kalevi Kallonen, Kimitoön

Dela artikeln

En kommentar: “Att bo på flera ställen, också i skärgården

  1. Kari Niemi skrev

    Flytt ut ti Trunsö på riktigt O skick barnen ti skolan ti Korpo!Så nog börjar båten kör igen no!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *