Förflytta dig till innehållet

Åtminstone över 800 personer deltar i virtuellt Finlandialopp – anmälan ännu öppen

Linnea de la Chapelle/SPT
Person som åker skidor.
Under den pågående helgen är Finlandialoppets traditionella rutt öppen för skidåkare.

Ursprungligen skulle Finlandialoppet gå av stapeln denna helg, men coronaepidemin kom emellan.

Regionförvaltningsverket såg skidloppet som går från Lahtis till Hollola och tillbaka igen som ett offentligt evenemang, och därmed fick det inte ordnas under de rådande coronarestriktionerna.

Arrangörerna bakom loppet var ändå inte villiga att helt slopa årets lopp. Generalsekreterare Tiina Hernesniemi säger att coronaviruset ställde in det traditionella loppet, men möjligheten att skida och njuta av vintervädret kvarstår trots pandemin.

— Rutten är märkt och öppen för skidning under hela helgen, säger hon.

Den traditionella rutten på 65 kilometer går delvis igenom arméområde och därmed är det inte möjligt att skida rutten under övriga tidpunkter.

Vem som helst får alltså skida rutten på egenhand under helgen om man så vill. Vill man däremot också få ett startnummer och ett diplom för sin insats bör man anmäla sig till det virtuella Finlandialoppet.

Flera valmöjligheter kring loppets längd

Det virtuella Finlandialoppet har i nuläget över 800 deltagare.

Sträckan på 30-65 kilometer får skidas, springas, eller promeneras var som helst i landet. Dessutom finns i år också ett kortare alternativ, en sträcka på 10-20 kilometer.

— Då man anmäler sig till loppet får man ett startnummer som man själv kan printa ut hemma. Efteråt registrerar man resultaten och får då ett diplom över att man deltagit, säger Hernesniemi.

Det virtuella Finlandialoppet pågår fram till den 14 mars och anmälningen är öppen under hela loppets gång.

Sofia Westerholm/SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter