ÅSK tog 50 medaljer i FM-tävlingarna i Uleåborg

ÅU-foto

ÅU-foto

Åbo simklubb rönte fina framgångar i helgens FM-tävlingar i Uleåborg. Saldot blev 50 medaljer; 37 till juniorerna och 13 till de vuxna.
Juniorerna tog sammanlagt 368 poäng i tävlingarna och kom tvåa efter HSS från Helsingfors med 400 poäng.
På vuxensidan blev saldot 141 poäng. Även där gick segern till HSS som vann överlägset.
Söndagen inleddes med juniortävlingar. Emil Hanski hade känningar av influensa men fixade ändå bronsmedalj med nytt rekord på 57,18 i 100 meter ryggsim.
Otto Rannikko och Wilhelm Suominen tog brons- respektive silvermedalj i 100 meter frisim. Suominen tog sammanlagt 11 medaljer i tävlingarna. Rannikko tog också senare brons i 50 meter frisim.
Ida Konkka tog silver i 200 meter frisim. Det blev nytt rekord med 2.03,81. Oona Laakso tog en sjundeplats i samma tävling.
Konkka tog också silver endast en halv sekund efter vinnaren i klassen 4 x 200 frisim. I samma tävling simmade också Iida Reini, Sini Silvennoinen och Oona Laakso.
Lauri Elomaa tog brons i 200 meter bröstsim.
Iida Reini tog sammanlagt sju guld och två silver i juniortävlingarna. På vuxensidan blev det tre bronsmedaljer. I söndags tog hon guld i 50 meter bröstsim.
Charlotta Edelman blev femma i samma tävling, hon simmade även i de vuxnas B-final.
Pojkarna tog en sjundeplats i 4 x 100 meter frisim. Jani-Markus Sula, Otto Rannikko, Wilhelm Suominen och Joni Aaltonen simmade.
I  de vuxnas final blev det tre medaljer. Ossi Oksa tog brons i 100 meter frisim. Hilla Kortejärvi fick brons i 200 meter frisim.
Tiia Puolakka, Ida Konkka, Iida Reini och Hilla Kortetjärvi tog brons i kvinnornas 4 x 200 meter frisim.
Kortejärvi blev sjua i 100 meter fjärilsim, Wilhelm Suominen sexa i 100 meter ryggsim, Ida Konkka sjua i 200 meter frisim, Iida Reini sexa i 50 meter ryggsim och Otto Rannikko sjua i 50 meter frisim.