Förflytta dig till innehållet

Asfalteringsarbete stör trafiken på Lielaxvägen ännu i dag

Se upp! Asfalteringsarbeten stör trafiken på Lielaxvägen också i dag onsdag. Bilister uppmanas vänta på följebilen, eftersom endast ett körfält används. Foto: Carina Holm

Trafikanter som rör sig på Lielaxvägen i norra Pargas ska se upp för asfalteringsarbeten som pågår i dag onsdag i närheten av Lielax by. Enligt planerna ska arbetena vara klara på onsdag kväll, om inget oförutsett händer, som till exempel att någon av maskinerna som används går sönder.

Trafiken styrs med hjälp av tillfälliga trafikljus och en följebil, som ledsagar bilisterna i en kortege, då bara ett körfält kan användas på grund av asfalteringsarbetena.

Bilister som ska ut på Lielaxvägen från någon av sidovägarna uppmanas vänta på följebilen. Viss köbildning förekommer.

Vid den finska lågstadieskolan Nilsbyn koulu i närheten av vägskälet till Bollböle byggs upphöjningar av asfalt för att bilisterna i fortsättningen ska sakta in vid skolan. Det ena körfältet har redan fått sin upphöjning, medan körfältet närmast skolan får sin senare i dag då skoldagen är slut.

Asfalteringsarbetena på Lielaxvägen började vid korsningen till Skärgårdsvägen i måndags morse. Vägen asfalteras förbi Lielax by nästan till och med korsningen till Lielax strandväg.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter