Uppdaterad: Polisen utreder dödsfall i samband med att väktare ingrep i köpcenter i Esbo som dödsvållande – ber ögonvittnen att höra av sig

Arkiv/Kim Lund
en polisbil
Publicerad:

Polisen i västra Nyland utreder ett dödsfall i samband att en kvinna greps av väktare i köpcentret Iso Omena i Esbo på lördagskvällen.

Polisen fick vid 17-tiden ett uppdrag i köpcentret.

Enligt polisen hade den person som köpcentrets väktare hade gripit omkommit efter att först ha blivit livlös i samband med gripandet.

Trots återupplivningsförsök dog hon.

Maktanvändningen utreds

Polisen utreder händelseförloppet, väktarnas maktanvändning och om det eventuellt har skett något brott i samband med gripandet.

Polisen i västra Nyland ber också ögonvittnen till händelsen att höra av sig.

Det har gjorts en brottsanmälan om händelsen och polisen utreder nu fallet som vållande till annans död.

Flera personer inblandade

Enligt de uppgifter som polisen har på söndagsförmiddagen finns det orsak att misstänka flera personer för att ha vållat offrets död.

I förundersökningen utreds de enskilda personernas andel i händelseförloppet, eftersom den gripna personen avled.

Polisen konstaterar att det har varit många människor på plats i köpcentret i Esbo och ber dem som har sett gripandet eller fotat eller filmat det att höra av sig per e-post till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller telefonnummer 0295 413 031 (svarare).

Efterlyser film och video av händelsen

Den som har film eller video från händelsen uppmanas lämna sina kontaktuppgifter, så hör polisen av sig om direktiv om hur materialet kan skickas in.

Eftersom den rättsmedicinska utredningen om hur dödsfallet inträffade börjar i början av nästa vecka informerar polisen närmare först efter det.

Väktarvåld har nyligen diskuterats mycket efter flera uppmärksammade fall i huvudstadsregionen.

Artikeln uppdaterad klockan 10.39 med fler uppgifter om polisens arbete

Publicerad: