Tusentals studenter samlades åter i Vårdbergsparken - "Bra stämning och fint väder"

Många människor i klädda vita studentmössor.
I år sken solen på de studenter som tagit sig till Vårdbergsparken för att välkomna våren. Foto: Patricia Torvalds.
Publicerad:

Brahe Djäknar sjunger in våren och det kryllar av mössbeklädda studenter i Vårdbergsparken i Åbo.  När Studentkårens ordförande Anna Oksanen uppmanar studenterna att ta på sig mössorna jublar publiken. Runt om i parken småpratar folk med gamla studiekamrater, sitter på picknickfiltar och skålar i bubbel eller försöker hitta bekanta som tappats bort i vimlet.

Flera har besökt parken i tiotals år

För många av dem som är på plats är det en långvarig tradition att komma till Vårdberget den sista april.

– Det är tradition att komma hit, jag har kommit varje år sedan jag tog studenten. I år tog jag med mig min nya hund Nicola för att hon ska bli van vid stora mängder människor, berättar Åbobon Kristine Welander.

– Det här är 50:de gången jag är här så det är nog mer eller mindre en tradition, konstaterar Krister Lönnbäck som kommit till parken med sin fru och deras gemensamma studiekompis.

Solskenet höjde stämningen

Det fina vädret gjorde att många var på extra bra humör under tisdagen.

– Det är bra stämning och bra väder för en gångs skull, ler Michaela Albrecht som kommit från Pargas för att fira valborg med sina vänner.

Av språkstuderandena Ted Rosenström, Emilia Mattsson och Evelina Blom som besökte Vårdberget under vappen för första gången under tisdagen får upplevelsen ett helt bra betyg.

– Det är nog helt trevligt, bra stämning och fint väder, konstaterar Rosenström.

Patricia Torvalds

patricia.torvalds@aumedia.fi

Publicerad: