Turkulainen: 60 långtradare med toalettpapper kördes ut till Keskobutiker under lördagen

Den här 31 meter långa långtradaren har testats av Kesko på rutten Åbo-Helsingfors. Nu får den köra fritt på nästan alla vägar. Foto: Stefan Holmström
Publicerad:

Enligt Ari Akseli från Keskokoncernens ledningsgrupp har både köpmännen och industrin klarat av de senaste dagarnas köptryck väl.

-- Ett stort tack till alla köpmän som klarat den ovanliga situationen så bra. Samma också till industrin; i dag åkte 1 800 pallar med toalettpapper  ut till våra affärer. Det betyder 60 långtradarlaster -- så någon brist finns inte, säger Akseli till Turkulainen.

Förutom toalett- och hushållspapper har också åtgången på kött varit exceptionellt hög.

-- Lokala flitiga företag har visat deras styrka, och nu ser man i praktiken hur viktigt det är med en egen livsmedelsindustri, säger Akseli.

Enligt honom är man beredd på de förändringar som karantäner och isoleringar innebär.

-- När skolor och arbetsplatser stänger, fokuseras ätandet förstås till hemmen  -- både när det gäller råvaror och färdigmat. Det är vi beredda på.

Maten tar inte slut i Finland

Också S-gruppen är beredda på omställningarna.

-- Maten tar inte slut i Finland. Det kan möjligen bli svårt att få enskilda specifika produkter, men det är viktigt att komma ihåg att den finländska matkedjan fungerar och vi får ut maten till butikerna, säger Helsingfors Handelslag Elantos vd Veli-Matti Liimatainen till Turkulainen.

Publicerad: