TPS vände och vann – semifinalen en helt öppen historia igen

Ishockeyspelare.
Backen Oliver Bohms deltog i förarbetet till TPS segermål drygt två minuter in i förlängningen då Helsingfors IFK besegrades i den andra semifinalen på valborgsmässoafton. Foto: HC TPS
Publicerad:

I Nordamerika kallas det "split". Det innebär att ett lag i en matchserie mot samma motståndare lyckas utjämna styrkeförhållandena genom att vinna returen efter en inledande förlust.

Det fixade TPS på valborgsmässoftonen i Helsingfors då de svartvita vände och vann det andra semifinalmötet med HIFK. Och som man gjorde det. Åbolaget låg under med 1–2 efter den första perioden men i den tredje kvitterade Ville Lajunen i powerplay.

Efter likaläget 2–2 efter ordinarie 60 minuter blev Ruslan Ischakov matchvinnare när han skickade in den avgörande pucken drygt två minuter in i förlängningen. Ryssen var också inblandad i Josh Kestners 1–1-mål i inledningsperioden.

Det står nu 1–1 i matcher då semifinalserien flyttar till Åbo för två möten på söndag och måndag. Tre segrar krävs för avancemang.