TPS inleder mot främsta hotet direkt i kväll – siktet stadigt inställt på ligan

Tiina Pirilä
Man i tränarkläder.
Jonatan Johansson har satsat mest på att få TPS försvar tätt.
Publicerad:

Det är ett väldigt annorlunda TPS som stiger ut på fotbollsplanen i division ett i år.

Många erfarna lirare slutade efter fjolårets degradering från ligan, och istället fick huvudtränaren Jonatan Johansson söka nya spelare på marknaden.

– Vi tappade mycket erfarenhet, och ville därför få in erfarna spelare som kan spela under hårt tryck. Jag tycker vi har ett bra ledarskap i truppen också i år, vi har byggt truppen lugnt och enligt vår strategi, säger Johansson till Ettans webbsajt.

Fjolåret slutade i stor besvikelse när KTP knep ligaplatsen efter kvalet. Redan en vecka senare inleddes träningarna med tanke på den kommande säsongen.

Endast två spelare satt på fortsatt kontrakt, så Johansson har kunnat bygga truppen ganska långt enligt sina egna tankar.

Rasmus Holma, Juri Kinnunen, Oskari Jakonen och Joakim Latonen hör nu till gardet som för TPS-traditionerna vidare.

Målet är klart, att direkt stiga tillbaka till fotbollsligan.

Under de tidigare visiterna i ettan som slutade med ligaavancemang, 2017 och 2019, släppte TPS in bara 14 och 23 mål, vilket var minst och nästminst i serien.

Johansson tror att det är receptet för framgång också i år.

– Hela lagets försvarsspel har fungerat bra de senaste matcherna, och helheten har börjat se bra ut. Vi har kunnat utmana ligalagen ordentligt, och kunde ha nått ännu bättre resultat om vi utnyttjat våra målchanser, säger Johansson som förväntar sig en hård och jämn serie.

TPS inleder säsongen med match mot VPS ikväll kl. 18.30 i Åbo.

Nyhetschef, reporter
Publicerad: