Strandvägens övergångsställen ska åtgärdas en tredje gång – det går på garantin

Timo Järvenpää
ett övergångsställe med söndriga stenplattor
Flera av de nya stenbeläggda övergångsställena på Strandvägen i Pargas har plattor som gått sönder eller sjunkit ner.
Publicerad:

De problematiska stenbeläggda övergångsställena längs Strandvägen i Pargas är igen på tapeten av helt fel orsaker då den redan en gång utbytta stenbeläggningen igen lidit. På sina ställen har de röda stenplattorna som redan en gång bytts ut mot en tjockare variant igen spruckit eller sjunkit ner.

Samhällsingenjör Matias Jensén på Pargas stad säger att man kommer att träffa entreprenören på plats för att gå igenom problemen under onsdagen.

– Det har varit problematiskt med stenläggningarna och allt tyder på att det är någonting som gått snett i monteringen. Arbetet i sig har två års garanti från entreprenörens håll. Så några extra utgifter ska det inte bli för stadens del, intygar Jensén.

Flera liknande stenläggningar sedan 2017

Jensén konstaterar att man också på andra håll i Pargas installerat motsvarande stenläggningar, bland annat på Industrigatan på Norrbyåsen, där det också är en hel del tung trafik. Liknande övergångsställen finns också i Ljusudda på Stormvägen.

– De stenläggningarna har installerats år 2017 och vi har inte haft några problem med dem, trots att man har plogat vägarna under flera vintrar och att det särskilt på Industrigatan också kör tung trafik. Det borde med andra ord inte vara ett problem att få stenläggningen att hålla.

Efter morgondagens träff med entreprenören vet man mera om tidtabellen för reparationsarbetena. Eventuellt blir det aktuellt med en grundligare reparation först på våren.

Mikael Heinrichs
ett övergångsställe med en kon
En del av övergångsställena har nu lappats också med asfalt i väntan på en mer bestående lösning.

En del av de spruckna och nedsjunkna plattorna har åtgärdats med asfalt och de orangea konerna har blivit en vardaglig syn längs stadens paradstråk.

Reporter (Pargas)
Publicerad: