Spoilervarning: Så gick det i finalen av bakningsprogrammet där Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck deltog

Salmiak och lakrits. Det här är Riitta Wuorio-Bäcks bidrag till en tävling där tårtor skulle dekoreras med salmiak och lakrits. Foto: Monica Sandberg
Publicerad:

Den riksomfattande bakningstävlingen Koko Suomi leipoo (Hela Finland bakar) är avgjord.

Efter 10 avsnitt är det Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck som står som vinnare.

– Just nu känns det väldigt lättande. Programmet spelades ju in för ett och ett halvt år sedan, så det är skönt att inte behöva hålla det som en hemlighet längre, säger Wuorio-Bäck när ÅU ringer upp.

Wuorio-Bäck gick in i programmet som en hobbybagare, men sedan dess har hobbyn blivit ett arbete. Hon började med att baka tårtor på beställning i sitt lilla hembageri i Pajböle, och för en vecka sedan öppnade hon sitt egna konditori i Villa Lande. 

– Jag kan nog tacka Koko Suomi leipoo för det. Programmet gav bättre självkänsla för en som aldrig velat synas så rysligt mycket. Det var tack vare att mina medtävlande gav så mycket uppmuntran som jag tänkte att jag kan klara av att bli egenföretagare.

Wuorio-Bäck berättar att deltagarna fortfarande håller kontakten, trots att det gått ett bra tag sedan inspelningen.

Koko Suomi leipoo sänds på MTV 3 på måndagar klockan 20. Finalen är alltså schemalagd för tv-sändning först ikväll, men på nätet publicerades det sista avsnittet redan natten till måndagen.

12 personer deltag under säsongen. De valdes ut bland över 1000 sökande.

LÄS OCKSÅ:

Passion för kakor ledde till bakande i tv — snart får vi se hur Riitta Wuorio-Bäck från Kimito klarar sig i riksomfattande tävling

Publicerad: