Spännande kombon med frukt
Amerikanska pannkakor med bacon och banan
4 portioner
6 skivor bacon
3 dl mjöl
2 msk socker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 mosad banan
2 dl mjölk
2 msk jordnötssmör
2 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
smör att steka i
lönnsirap till servering
Tärna baconet och stek tills det är krispigt. Placera på en tallrik med hushållspapper för att överlopps fett ska rinna av.
Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
Ta en ny skål och blanda ihop mosad banan, mjölk, flytande jordnötssmör, ägg och vaniljpulver.
Blanda ihop innehållet från båda skålar med en slev. Klicka i smör i en het panna och stek plättarna ett par minuter per sida.
Servera med lönnsirap.
Grillad jordgubbssmörgås
2 smörgåsar
4 skivor fullkornsbröd
4 msk smält smör
50 g färska jordgubbar
120 g brieost
2 tsk balsamico
2 tsk färsk basilika
Värm upp en smörgåsgrill, och ta fram ett ark bakplåtspapper.
Pensla brödskivorna med det smälta smöret.
Skiva jordgubbarna och brieosten. Finhacka basilikan.
Placera brie på ena halvan av brödet och toppa med skivade jordgubbar, balsamico och basilika. Placera en brödskiva överst.
Grilla smörgåsarna i grillen på ett bakplåtspapper (för att undvika att grillen blir smutsig av den smälta osten). Grilla tills osten börjat rinna och servera smörgåsarna varma.
Vattenmelonsallad med fetaost
4 små portioner
600 g vattenmelon
200 g fetaost skuren i tärningar
2 krm grovmalen pepparblandning
färsk basilika
Skär bort skalet på vattenmelonen och skär det röda fruktköttet i bitar.
Skölj basilikabladen.
Blanda ihop samtliga ingredienser, strö över grovmalen peppar och servera till exempel med grillmat.
Kryddig mango
2 portioner
1 mango
1 krm maldonsalt
2 krm chilipulver
Skiva mangon och strö över chili och salt. Servera som ett mellanmål eller ett fräsch tillbehör till middagen.