Spänn upp tältet i prästgårdens trädgård – friluftsorganisation utmanar att sova en natt utomhus

Maarian seurakunta
Trädgårdsrabatt
Sov i naturen. I S:t Maries prästgårds trädgård kan man tälta från 31.8 klockan 18. I förgrunden syns en plantering till minnet av Pehr Kalm.
Publicerad:

Organisationen Suomen latu utmanar finländare att sova en natt utomhus lördagen den 31 augusti.

I samband med det årliga jippot ordnar församlingen Maarian seurakunta möjligheten att övernatta i S:t Marie prästgårds trädgård i Åbo. De 50 första tälten får plats.

Tältningsevenemanget ordnades för första gången i fjol. Tältplatserna fylldes då i rasande fart, och trots nattens regnskurar var deltagarna nöjda och glada.

– Det var svindlande populärt. Med andra ord uppfyllde vi vår målsättning att arrangera ett evenemang med låg tröskel och som man kan delta i oavsett bakgrund och livssituation, säger församlingens ungdomsledare Jaakko Malinen i ett pressmeddelande.

Trädgården har goda förutsättningar för en natt utomhus. På området finns en toalett och ifall regnet överraskar finns det platser att ta skydd undan skurarna. Det finns en grill man kan använda och program med allt från sällskapsspel till gemensamma sång- eller lekstunder. Man kan också delta i andakt.

Den viktigaste utrustningen man behöver är ett tält, liggunderlag och sovsäck eller täcke. Församlingen önskar att man lämnar elektroniska grunkor där hemma, eftersom syftet med jippot är att vara nära naturen.

Sov en natt utomhus-evenemanget hålls i S:t Maries prästgårds trädgård 31.8 kl. 18 – 1.9 kl. 12. Förhandsanmälning via församlingens webbsida.

Publicerad: