Som man bäddar får man ligga – "Det är ju de ansvarslösa väljarna som står för den situation vi nu befinner oss i"

blå botten med vit text där det står ÅU debatt
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Samhället. Det inledande stycket i ÅU:s ledare (18.4) finner jag lite förvånande från mitt perspektiv sett. Det som nu sker är en följd av den enorma låntagning som den finska [folkvalda] staten har gjort under 2000-talet.

En annan sak är den beryktade vårdreformen, vilken är ett misslyckande som aldrig borde ha genomförts. Nu ser vi resultatet av väljarnas val!

Det är ju de ansvarslösa väljarna som står för den situation vi nu befinner oss i.

De röstar "med fötterna", avkräver aldrig ett resultat eller ett ansvar av sina folkvalda!

Det räcker att "man har fullgjort sin medborgerliga plikt" anser många.

Ett dåligt omdöme!

Då blir det, som det gamla talesättet säger, ”som man bäddar får man ligga”.

Tyvärr, väljarna har att enbart skylla sig själva och sina folkvalda politiker vars egentliga intresse är partiets, inte sina väljares!

Hänvisningen till SFP:s dalande väljarstöd har nog sin bakgrund i att partiet alltid har satt som det viktigaste att sitta i en regering till varje pris. Allt annat har fått ge vika för ändamålet, som t.ex. att verka för det svenska språket.

Där kan man med fog citera Vänsterpartiets Li Andersson (Hbl 24.8 2023) som konstaterar att "SFP inte lyckats driva förbättringar för svenskan".

Och detta är ett faktum som jag själv upplever dagligen hur det i verkligheten försämras.

I Åbokretsen är man nöjd om man får in en eller två satser i ett officiellt kommunalt dokument om svenskans betydelse! Värdelöst, tomt [politiskt] prat! Inte att undra på att det går bakåt.

Som en parentes kan jag nämna att jag röstar inte på en s.k. "politiker" som inte kan ställas till svars för vad han eller hon har gjort/inte har gjort eller, inte tar sitt "politiska" ansvar!

Tom Bergroth

Publicerad: