Skriande behov av cykelväg

Åbo Underrättelsers logo
Sommarboende i Korpo
Publicerad:

Ringvägen. Saara-Sofia Sirén, riksdagledamot för samlingspartiet, skriver i en kolumn att Skärgårdens ringväg Pargas–Nagu kan förbättras med investering mellan 2–4 miljoner. Jag anser att sträckan Nagu–Korpo (då det redan finns på Pargassidan) är i skriande behov av en separat cykelväg innan någon allvarlig olycka händer, som det är nu lockar man ut cyklister på ringvägen med livet som insats.

Man kan inte köra om en cyklist samtidigt man möter en bil från motsvarande håll, vilket gör att det uppstår många farliga situationer med cykelfamiljer där bland annat barn finns med. Det är ju en jättefin ringväg, men farlig.

Det verkar som Pargaspolitiker struntar i cyklisternas säkerhet på Nagu och Korpo, men gör gärna reklam för den. Har inte sett något som skulle göra säkerheten bättre där för cyklisterna.

På Åland finns det en liten remsa utanför vita strecket som cyklister kan använda där det inte finns de fina separata cykelvägarna, något sådant finns inte här, tyvärr.

Kanske de politiker som bestämmer här borde ta en studieresa till Åland för att se de fina säkra cykelvägarna som turisterna berömmer. Går det att göra där, så kan man nog göra det på Nagu och Korpo också. Det ska finnas lite vilja bara att bevilja pengar till det, så gör de på Åland.

Sommarboende i Korpo
Sommarboende i Korpo
Publicerad: