Skottlossningen i Hepokulta: Två män misstänks för dråpförsök – mot varandra

Publicerad:

Polisens förundersökning kring den skottlossning som skedde i Åbo i början av maj är nu klar.

Två män misstänks för dråpförsök i händelsen, där den ena av männen skadades allvarligt.

Händelseförloppet fick sin början på Varkkabergsgatan i Hepokulta vid 17-tiden den 6 maj.

Tre personer, en kvinna och två män som kände varandra sedan tidigare, åkte i en bil mot Tammerfors riksväg. Enligt polisen ska bägge männen ha avfyrat ett flertal skott mot varandra inne i bilen.

– I förundersökningen preciserades att skottlossningen skedde först i korsningen av Vahtovägen och Tammerfors riksväg, där polispatrullen slutligen också påträffade de inblandade, säger kriminalkommissarie Tuomas Järvenpää i polisens pressmeddelande.

Den ena mannen, som fick allvarliga skador, fördes till sjukhus. De andra två som befann sig i bilen klarade sig oskadda.

Båda männen misstänks för dråpförsök, riktade mot varandra. Enligt polisens uppgifter var det ett bråk männen emellan som ledde till händelsen.

– Under förundersökningen kom det fram att dådets motiv var ett gräl. Orsaken till grälet blev ändå inte helt klar för polisen, säger Järvenpää i pressmeddelandet.

Utöver dråpförsöken misstänks männen för skjutvapenbrott samt framkallande av fara för kvinnan, som agerade bilförare. Kvinnan misstänks inte för något brott.

Uppdaterad 25.5 kl. 7.16: Skottlossningen skedde i korsningen av Vahtovägen och Tammerfors riksväg, inte i korsningen av Varkkabergsgatan och Tammerfors riksväg som vi skrev tidigare.

Publicerad: