Reservera tid för midsommartrafiken – brobyggen och färjköer förlänger resan ut i skärgården

Arkiv/Carina Holm
stor bro fotad från vattnet
Trafiken på bland annat Rävsundsbron kan fördröjas under midsommar.
Publicerad:

Om du planerar att ta dig ut i skärgården för att fira midsommar lönar det sig att ha koll på de aktuella trafikarrangemangen på Skärgårdsvägen.

Just nu pågår tre stora brobyggen på Skärgårdsvägen (landsväg 180) när Kustöbron, Rävsundsbron och Hessundsbron förnyas. På de här områdena omdirigeras trafiken till tillfälliga rutter och dessutom har hastighetsbegränsningen sänkts.

På Rävsundsbron finns också ett trafikarrangemang som baserar sig på att tung trafik endast kör på enkelriktade vägar, som kan påverka personbilstrafikens smidighet.

Håll koll på rusningarna till färjorna

Sedan de nya trafikarrangemangen togs i bruk har de fungerat bra och på Rävsundsbron har det inte förekommit några större förseningar. Trafikmängden på Skärgårdsvägen är ändå så stor att även små stopp kan orsaka stockningar, skriver NTM-centralen i ett pressmeddelande.

Det lönar sig också att beakta trafikarrangemangen om man ska åka färja ut i skärgården. Det gäller att reservera tillräckligt med resetid och att tänka på att färjorna har en begränsad kapacitet. Sträckorna Pargas–Nagu och Nagu–Korpo har för närvarande en god kapacitet också under rusningstiderna.

På Trafikledsverkets webbplats finns aktuell information om alla projekt och deras pågående trafikarrangemang. På NTM-centralens Youtubekanal (ELY-keskus) finns också en video som demonstrerar hur arrangemangen på Rävsundsbron ser ut.