Polisen: Nu har också barnet hittats efter lavinolyckan i Lappland

Polisen
Polisbil i Lappland.
Bilden från Lapplands polisinrättnings X-konto har inte med det aktuella fallet att göra.
Publicerad:

Det barn som varit försvunnen efter lavinolyckan på Pallasfjället i Muonio i tisdags har nu hittats död. Det bekräftar polisen.

Barnets mamma hittades död på onsdagen. Barnet hittades i dag cirka klockan 11.30 i Pyhäkuru-området, där även mamman hittades.

Mamman och barnet var på skidutfärd i Pallasområdet. De ringde nödcentralen på tisdagen vid 14-tiden då de hade råkat ut för problem på grund av dåligt väder och dålig sikt.

– Hur händelseförloppet såg ut efter nödsamtalet får vi knappast någonsin reda på helt och hållet. Det verkar som att de mycket utmanande väderförhållandena kombinerat med ett snöskred är orsaken till den här tragiska händelsen, som är mycket avvikande i Finland. Jag vill tacka alla som deltagit i sökinsatsen, säger utredningsledare och kriminalkommissarie Kirsi Huhtamäki i polisens pressmeddelande.

Polisen befinner sig fortfarande på sökplatsen i Pyhäkuru och ber utomstående att undvika området. Polisen fortsätter med fallet som en dödsorsaksutredning, vars detaljer är sekretessbelagda.

Publicerad: