Polisen: Järveläbranden fick sin början från askhink

Annina Suominen
En förkolnad bastu
I branden förstördes två av basturna vid Villa Järvelä.
Publicerad:

Brandorsaken till den eldsvåda som drabbade badanläggningen Villa Järvelä vid Littois träsk i slutet av september är nu klar. Polisen har undersökt händelsen och kommit fram till att branden fick sin början från en askhink, som stod utanför en av byggnaderna.

Branden utreds som vållande av allmän fara.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen den 24 september som branden uppstod vid badanläggningen i Lundo. En utomstående person som var på morgonlänk i närheten larmade nödcentralen vid 8-tiden.

Flera räddningsenheter ryckte ut till platsen. Två av badanläggningens bastur förstördes i branden och en tredje skadades. Inga personer skadades i branden.

Polisen och räddningsverket har samarbetat i utredningen av brandorsaken. Polisen misstänker inte att branden skulle ha tänts avsiktligt.

– När aska hanteras och förvaras bör man vara ytterst försiktig och ta i beaktande att glöden i brandavfall kan hålla i sig länge, säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Tuomas Järvenpää i ett pressmeddelande.

Polisen utreder händelseförloppet och olika slags anvisningar. Med hänvisning till att förundersökningen fortfarande pågår kommenterar man inte några fler detaljer i fallet.

Reporter
Publicerad: