Personalrepresentant i Pargas stads ledningsgrupp röstades ner – ingen gemensam skärgårdsnämnd

Mikael Heinrichs
ett vinterlandskap i skärgården
Ingen gemensam skärgårdsnämnd i det här skedet, utan områdesnämnderna i Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö fortsätter.
Publicerad:

Det nämns inget om en gemensam skärgårdsnämnd i den reviderade förvaltningsstadgan som nu gick vidare till stadsfullmäktige för godkännande. Planen är att den nya förvaltningsstadgan ska träda i kraft den 1 maj.

Närområdesnämnderna fortsätter med andra ord som tidigare. De flesta ändringarna hänför sig till sektionen för tekniska stödtjänsters interna uppgiftsfördelningar och preciseringar i befogenheterna hos tjänstemännen på bygg- och miljösidan.

Kulturnämnden byter namn till kultur- och idrottsnämnden medan bygg- och miljönämndens vägsektion slopas också i texten efter att dess uppgifter övergått till lantmäteriverket och tingsrätterna från och med år 2020.

Åtgärdsmotionen kommer in som ett nytt påverkningsredskap, där fullmäktige efter att man godkänt ett ärende kan lämna in en åtgärdsmotion som hänför sig till ärendet till stadsstyrelsen. Åtgärdsmotionen får inte strida mot, ändra eller utvidga fullmäktiges beslut.

Nej till personalrepresentant

Vänsterförbundets Nina Söderlund föreslog att stadens ledningsgrupp utvidgas med en personalrepresentant och fick understöd av SDP:s Widar Nyberg och Maria Lindell-Luukkonens ersättare Hanna Karlsson. Men förslaget röstades ner med 3–7 (en nedlagd röst).

Korrigerad 3.3 klockan 13.16 med det korrekta röstningsresultatet där en röst var nedlagd och klockan 13.37 med ersättarens namn.

Reporter (Pargas)
Publicerad: