Pargas Gymnasium klådde Katedralskolan -- rankinglista visar hur årets studenter klarade sig

ÅU-foto
en skolbyggnad
Pargas svenska gymnasium. ÅU-foto
Publicerad:

Pargas svenska gymnasium kilade före Katedralskolan i den årliga jämförelsen av gymnasier i landet. Det visar en sammanställning av årets resultat i studentproven, som Svenska Yle gjort.

Pargas svenska gymnasium finns i år på plats nummer 22 i rankinglistan och har medeltalet 5,11. Katedralskolan finns på plats nummer 28 och har medeltalet 4,96.

Medeltalet har räknats ut på basis av studenternas betyg i de fyra obligatoriska studentproven. En sjua motsvarar ett L, en sexa ett E och så vidare.

Jämfört med resultatet i fjol föll Katedralskolan åtta steg medan Pargas svenska gymnasium klättrade hela 30 steg uppåt.

Studentexamensnämnden publicerade i går de mer detaljerade uppgifterna på studenternas betyg i studentexamen.

Bland de svenska gymnasierna klarade sig Kotka gymnasium bäst och finns på plats nummer 3 i listan. Kotka gymnasiums medeltal är 5,62. Gymnasiet har dock bara två examinander i år.

Kimitoöns gymnasium finns på plats 274 med medeltalet 4,05. Kimitoöns gymnasium föll 47 platser jämfört med i fjol. Gymnasiet har i år 23 examinander.

Etelä-Tapiolan lukio med 129 examinander i år var bäst i jämförelsen med medeltalet 6,12. Sämst klarade sig Savonlinnan aikuislukio (plats 400) med medeltalet 3.

Korrigering 20.5 kl 19.07 Medeltalet för Kimitoöns gymnasium har korrigerats från 5,05 till 4,05.

Publicerad: