Ostsås och -dipp återkallas – kan innehålla bakterie
Paulig återkallar en ostsås och en ostdipp från marknaden. Orsaken är att man gjort ett bakteriefynd i produkterna. Som en försiktighetsåtgärd återkallas samtliga produkter där risk för bakterieförekomst kan finnas.
Återkallelsen gäller Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) med bäst-före-datum från 01/06/2024 till 31/08/2024 och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g) med bäst-före-datum från 01/06/2025 till 31/08/2025.
Bakterien kan orsaka yrsel och kräkningar. Eventuella symtom är övergående och förvinner normalt inom ett dygn.
Paulig, som äger varumärket Santa Maria, uppger i sitt pressmeddelande att man är i tät kontakt med produktleverantören för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra fortsatta problem.
I nuläget har inget fall av sjukdom till följd av konsumtion av produkterna rapporterats.