Ostsås och -dipp återkallas – kan innehålla bakterie

Paulig
Risk för bakterie. De här två ostprodukterna berörs av återkallelsen: Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g).
Publicerad:

Paulig återkallar en ostsås och en ostdipp från marknaden. Orsaken är att man gjort ett bakteriefynd i produkterna. Som en försiktighetsåtgärd återkallas samtliga produkter där risk för bakterieförekomst kan finnas.

Återkallelsen gäller Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) med bäst-före-datum från 01/06/2024 till 31/08/2024 och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g) med bäst-före-datum från 01/06/2025 till 31/08/2025.

Bakterien kan orsaka yrsel och kräkningar. Eventuella symtom är övergående och förvinner normalt inom ett dygn.

Paulig, som äger varumärket Santa Maria, uppger i sitt pressmeddelande att man är i tät kontakt med produktleverantören för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra fortsatta problem.

I nuläget har inget fall av sjukdom till följd av konsumtion av produkterna rapporterats.

Publicerad: