Miljövänlig energi på golfgård

Fredrik Bergholm är intresserad av så miljövänliga och energisnåla lösningar som möjligt. Foto: NoM
Publicerad:

Natur och Miljö fortsätter sin kampanj för miljövänliga energilösningar tisdagen den 14 november på Bjärkas Golf i Västanfjärd. Då får besökarna bekanta sig med de lösningar som svarar för en stor del av gårdens energibehov.

– Vi har jordvärme till fyra hus, det vill säga alla utom ladugården (som numera är restaurang). Sedan har vi en 7 000 liter stor vattentank där solen via solpaneler kan förvärma vattnet. Redan i mars brukar det bli över 80 grader som körs in i vattentanken. Det är till stor hjälp eftersom vi ibland kan ha upp till 36 övernattande gäster, så det går mycket varmvatten och förstås drar också uppvärmningen energi, säger Bjärkas-företagaren Fredrik Bergholm.

Han tillägger att han inte är någon expert – de lösningar som Bjärkas har så har installerats av firman Strandells ab. Också representanter därifrån är på plats den 14 november, liksom representanter för Natur och Miljö.

Evenemanget pågår klockan 18.30-20.och är en del av Natur och Miljös kampanj Solsvar. Målet är att hjälpa husägare att hitta svar på frågor om miljövänliga energilösningar för egnahemshus eller stuga.

Publicerad: