Maträkningar på flera tusen euro från Västra Nylands välfärdsområde saknas

Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vi är intressebevakare för vår dotter som är funktionshindrad. Hon bor på ett boende i Ekenäs och jobbar på en arbetscentral på vardagarna.

Hon är mycket nöjd med boendet som har trevlig och hjälpsam personal.

Men hennes maträkningar har inte kommit till oss som intressebevakare för perioden februari–september 2024. Det handlar om en summa på över 3 200 euro.

Vi har fått räkningarna för hennes boende helt normalt, liksom maträkningarna för januari 2024, men sedan slutade maträkningarna komma.

I maj började min fru ringa till olika personer inom Västra Nylands välfärdsområde och fråga varför vår dotters maträkningar inte kommer hem till oss som är intressebevakare.

Hon fick svaret att det ska utredas så fort som möjligt.

Jag vill påpeka att min fru har ringt otaliga gånger efter det. Det är alltid samma svar – att saken ska utredas.

Jag själv har skickat förfrågningar till olika personer inom Västra Nylands välfärdsområde per e-post tre gånger i augusti och senast den 6 september.

Men ingen har behagat svara på dem.

Det verkar som om Västra Nylands välfärdsområde har för många byråkrater, som skickar ärendet hit och dit, och ingen tar ett ansvar.

Om jag skulle vara företagare och en kund skulle fråga var räkningen finns för produkten som jag har fått, skulle jag nog reagera omedelbart.

Man kan bara dra en slutsats: att Västra Nylands välfärdsområde har det mycket bra ställt ekonomiskt eftersom det inte skickar ut räkningar.

Höjden på allt skulle vara om det kom ett brev från indrivningsfirman Sarastia på grund av hennes obetalda maträkningar, då är nog f-n lös.

Johan och Leila Sundqvist

Dragsfjärd

Publicerad: