Man hämtade svärdet efter att ha blivit utkastad från krogen

Publicerad:

Polisen i sydvästra Finland undersöker ett fall där en man i Björneborg hotat ordningsvakter med ett svärd.

Händelsen skedde lite efter klockan fyra på lördagsnatten, då polisen fick larm om en man som var ute på hämndaktion vid en krog.

Mannen hade tidigare blivit avvisad från krogen av ordningsvakterna, eftersom han uppfört sig mindre bra. Han blev uppenbarligen förnärmad över det skedda och begav sig hem efter ett svärd för att göra upp med vakterna.

Svingande sitt svärd närmade sig mannen dörren till krogen och slutade inte trots att den ena ordningsvakten, som fanns på uteserveringen, sprayade honom med tårgas. Den andra ordningsvakten befann sig inne i krogen och lyckades blockera dörren och hålla mannen på utsidan.

I det här skedet kom en polispatrull till platsen. Mannen valde dock att inte lyssna på polisen som bad honom lägga ifrån sig svärdet, och då fick polisen ta till elchockvapen för att få mannen under kontroll. Efter detta var det inga problem för polisen att ta hand om mannen.

Svärdskämpen misstänks nu för försök till grov misshandel. Varken ordningsvakterna eller någon annan person skadades i händelsen.

Publicerad: