Lovande start för bryggeripub i Ekenäs - "Det small verkligen"
Kunderna väntade bakom dörren då Jonas Salminen öppnade dörren till Ekta Bryggeris nya gastropub i Ekenäs på fredagseftermiddagen. Norska Donkeyboy ljöd i högtalarna när de första gästerna ställde sig vid bardisken där bryggeriets produkter väntade på ett halvdussin kranar.
Efter en halvtimme hade ett 30-tal gäster bänkat sig och de första fick ostbrickor, burgare och bruschetta serverade till borden.
ÅU:s kolumnister Jan Långstedt, kommen ända från Kyrkslätt och ortsbon Niklas Lindström var inte sena att haka på. De började med en ost- och charktallrik och fortsatte med en grilled cheese sandwich.
– Vi är mycket nöjda. Kycklingen i sandwichen var saftig och bra, säger Lindström.
– Jag kan inte annat än hålla med, säger Långstedt.
De berömmer också den fina stämningen i puben.
Krögaren Jonas Salminen är svår att få en pratstund med men det lyckas till slut.
– Det small verkligen. Det här var över förväntan. Klockan är inte så mycket ens, säger Salminen vid 15.30-tiden.
– Fast vi var välförberedda så blev vi lite tagna på sängen.
Salminen är glad över intresset för puben och hoppas den lever upp till förväntningarna.
– Hittills har folk varit nöjda. Det är after work-stämningen vi är ute efter.
Själva bryggeriet flyttas till byggnaden inom de följande två till tre veckorna.
– Men i puben är allt klart, säger Salminen.
Salminen är "jäkligt nöjd" med hur den nya puben gestaltade sig.
– Jag hade gärna haft mer tid att prata med kunderna men det är svårt en dag som denna när alla kommer på en gång. Men en normal dag gör vi det ännu bättre.
Till en början kommer puben att ha öppet från onsdag till lördag från klockan 12 framåt.