Kjellman planerar stormöte med Sossenföräldrar – "Kommunikationen mellan skola och hem måste bli bättre"

Arkiv/Jan-Ole Edberg
En leende kvinna i blazer
Liliane Kjellman säger att kommunikationen mellan S:t Olofsskolan och hemmen måste bli bättre.
Publicerad:

Det har brustit i hur kommunikationen mellan S:t Olofsskolan och hemmen har skötts. Det säger Liliane Kjellman, direktör för den svenska servicen inom sektorn för fostran och undervisning i Åbo.

Problemet gäller inte bara det nu aktuella fallet där en lärare anklagas för att ha använt rasistiska och sexistiska uttryck på lektionerna, det finns också andra exempel, säger Kjellman.

– Det har varit många händelser under läsåret, våldsamma incidenter och det ena och andra. Det har förekommit massiv kritik mot kommunikationen mellan skola hem.

För att rensa luften planerar Kjellman därför att sammankalla ett stormöte för elevernas vårdnadshavare. Meningen är att knyta ihop läsåret och höra vad föräldrarna tänker och tycker och hur hon själv ser på saken.

– Det är klart att det behövs åtgärder, det är självklart. Vi måste hitta ett sätt för att kommunikationen mellan skola och hem ska bli bättre, och vem som ansvarar för vad. I dag är det främst klasslärarna som informerar om händelser och enskilda elevärenden i sin egen klass, men det saknas en plan för skolan ska informera om mera allmänna saker.

– Vi måste se över hela systemet med hur, när och vem som ska sköta kommunikationen om fenomen som dykt upp under läsåret.

Mötet är planerat att hållas vecka 21. Då presenteras också den kvalitetsundersökning som gjordes i S:t Olofsskolan i våras.

Reporter (Åbo)
Publicerad: