Jumpasal åt S:t Olofsskolan

Åbo Underrättelsers logo
Medlem av Åbos stadsfullmäktige och -styrelse, SFP
Publicerad:

ÅU skrev felaktigt 20.10 att min kläm i fullmäktige om att anvisa utrymmen för motionsverksamhet åt S:t Olofsskolan, när skolan flyttar till tillfälliga utrymmen, inte skulle ha fått understöd.

Jo, den fick understöd och stadsstyrelsen kommer på sitt möte 25.10 att ta beslut om att skolan garanteras motionsutrymmen när den flyttar i tillfälliga utrymmen vid Smedsgatan 1.

Det finns ingen gymnastiksal i de kommande tillfälliga utrymmena vid Smedsgatan. S:t Olofsskolan har ca 500 elever och dagens jumpasal vid Klostergatan används idag också av bl.a. Turnföreningen och gymnastikföreningen Palästra. Det är alltså både äldre och yngre samt barn som framöver också kvällstid behöver motionsutrymmen. Min kläm gick ut på att också de föreningar som verkar i dagens skolfastighet måste få ersättande utrymmen.

I mitt anförande i fullmäktigesalen tog jag också upp Arbis, dvs. Svenska arbetarinstitutets behov av ersättande utrymmen bl.a. för slöjd och möbeltapetsering. Denna verksamhet sker nu i S:t Olofsskolans fastighet vid Klostergatan.

Medlem av Åbos stadsfullmäktige och -styrelse, SFP
Medlem av Åbos stadsfullmäktige och -styrelse, SFP
Publicerad: