Frusen kattuggla i S:t Karins hann inte få hjälp i tid – dog på vägen till djurhemmet

Kattugglan som hittades under en gran i S:t Karins dog på vägen till djurhemmet trots att en poliskonstapel gjorde sitt bästa för att hjälpa den.
Publicerad:

En kattuggla gick ett tragiskt öde till mötes på söndagen i S:t Karins. En person promenerade då längs Paraistentie då hen såg en trött och sliten kattuggla som kurade under en gran.

En polispatrull kallades till platsen för att hjälpa den frusna fågeln. Utrustad med en sköld närmade sig konstapeln ugglan, tog den i sin famn och värmde den i sin skinnmössa.

Trots det snabba ingripandet gick fågelns liv inte att rädda utan den dog på vägen till djurhemmet i Åbo, skriver Sydvästra Finlands polisinrättning på sin Facebooksida.

🦉Kaarinan Paraistentiellä liikkunut ulkoilija havaitsi tänään heikkokuntoisen lehtopöllön värjöttelemässä kuusen alla,...

Posted by Lounais-Suomen poliisilaitos onSunday, 17 January 2021

I kommentarerna under inlägget tackar Åbo djurskyddsförenings verksamhetsledare Britt-Marie Juup polisen och personen som hittade ugglan för deras snabba ingripande.

– Alltid kan man inte hjälpa fast man försöker sitt bästa, men huvudsaken är att man gör ett försök. Djuren kan inte själva be om hjälp, det är vi människor som måste ställa upp för djur som är i nöd, skriver Juup.

Publicerad: