Framgångsrikt skidveckoslut för Piffens juniorer

Elias Heinonen tv och Noel Holm etta och tvåa i Nousis. Foto: Bengt Westerlund
Publicerad:

Pargas IFs damjuniorer Anni Lindroos och Wilma Westerlund tog en dubbelseger på lördagen i nationella skidtävlingar i Lahtis.

Tävlingen i fristil avgjordes med masstart och Anni var 21 sekunder snabbare än Wilma. På tredje plats kom Borgå Akilles Rebecca Lönnqvist.

På söndagen skidades Liedon Lujas ungdomsskidningar i Nousis, Valpperi, dit arrangörerna blivit tvungna att flytta tävlingen på grund av för lite snö i Ilmarinen.

Piffens starkt decimerade trupp blev andra i lagtävlingen efter Pöytis. En hel del första platser blev det också. 16-års-klasserna vanns av Sara Laurén och Oscar Furu. Alisa Lindfors (D13) Jonatan Virta (H10) och Elias Heinonen (H8) var också klara segrare.

I åttaårs klasserna blev det dessutom silver till Linn Mattsson och brons till Sisu Seppä. Emilia Andersson knep silver i D10 och Benjamin Virta brons i H13.