Föreningar och kulturaktörer på Kimitoön får 54 000 euro

Publicerad:

Turen för beviljande av verksamhetsbidrag nådde på tisdagskvällen Kimitoöns idrottsföreningar, ungdomsföreningar och kulturaktörer. Om bidragen beslutade Kimitoöns kultur- och fritidsnämnd.

Utöver verksamhetsbidrag beviljades också andra kulturbidrag samt simskolebidrag.

Nio idrottsföreningar på Kimitoön har i år ansökt om verksamhetsbidrag och nio föreningar blir också beviljade ett sådant. I budgeten finns 27 000 euro reserverat för ändamålet. Största summan på mer än 17 000 euro går till Kimito Sportförening.

För ungdomsföreningarna finns 8 000 euro reserverat i kommunens budget för verksamhetsbidrag. Också i den här kategorin har nio ansökt och blir också beviljade bidrag.

I den här kategorin är det Dalsbruks Sjöscouter som får mest, nästan 2 800 euro.

I kulturbidrag delar Kimitoön ut 42 100 euro, varav summan 25 500 euro är reserverad för professionellt kulturutövande och stora kulturorganisationer.

Därmed återstod nu 16 600 euro att fördela till projekt- och verksamhetsbidrag inom kulturen. Där är det Bruksteatern och Åbolands hantverk som får mest: 2 000 euro var.

Också bidrag för att arrangera simskola delar Kimitoön ut, totalt 2 300 euro.

Två av simskolearrangörerna blir utan bidrag i år, eftersom bidragen beviljas på basis av fjolårets bidrag. Varken Folkhälsan i Dragsfjärd eller Kimito arrangerade då simskola. Nästan hela summan (cirka 1 900 euro) går till Folkhälsan i Hitis.

Reporter (Kimitoön)
Publicerad: