Folkhälsan i Kimito går vidare med strandförsäljning

Folkhälsan Kimito
roddbåt på en badstrand
Publicerad:

Folkhälsan i Kimito beslutade under sitt extra insatta medlemsmöte på måndagskvällen att gå vidare med försäljningen av badstranden Solbad i Gammelby, Kimito.

Enligt föreningens vice ordförande Jörgen Lindroos fortsätter diskussionerna nu med Kimitoöns kommun, som man ser som den enda möjliga köparen. Strävan är nämligen att badstranden ska förbli en allmän sådan.

Vad priset för stranden skulle vara är ännu inte klart. Vad man gör ifall kommunen inte vill köpa stranden diskuterades inte under mötet.

I videomötet deltog 10-15 föreningsmedlemmar och beslutet var enhälligt. Enligt Lindroos var det ingen som opponerade sig.

– Alla känner till realiteterna, säger han.

Stranden har blivit en börda

Folkhälsanföreningens styrelse har redan länge känt att stranden tar mera än den ger föreningen. Skötseln och driften av stranden har blivit en börda framför något som gynnar föreningens verksamhet.

– Att en förening som drivs med frivilligkrafter äger en i planen märkt allmän badstrand ställer ytterligare krav och känns inte rätt, kommenterade föreningens ordförande Dan Lindström, då ÅU rapporterade om det här i april.

Coronarestriktionerna ställer ytterligare krav på strandskötseln i frågan om hygienen, och för de sex styrelsemedlemmarna blir det för mycket jobb.

I år drivs stranden av Folkhälsan

Försäljningen av stranden skulle inte verkställas ännu den här säsongen, utan först år 2022.

I sommar planerar Folkhälsan i Kimito att kunna ordna simskola i mindre grupper. I fjol var man tvungen att inhibera simskolan på grund av coronan.

Reporter (Kimitoön)
Publicerad: