Ekenäs skrällde i Vasa – andra raka segern

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Ekenäs IF har lärt sig vinna matcher i fotbollsligan. Mot ingen mindre än VPS kom nykomlingen andra raka seger.
Publicerad:

Ekenäs IF levererade en präktig knall när den västnyländska nykomlingen i ligan på lördagen lade topplaget VPS på rygg med 2–3 (1–1). Viss draghjälp fick EIF av utvisningen på hemmabacken Mikko Pitkänen i mitten av första halvlek.

Väinö Vehkonen gav gästerna ledningen redan minuten senare men särskilt länge fick de grönvita inte njuta av 0–1-målet. Utjämningen svarade VPS danske anfallare Mads Borchers för.

I den andra halvlek sista hälft orkade inte Vasas nio utespelare hålla emot längre. Det uppstod ytor som gick att utnyttja. Tiemoko Fofana skickade in 1–2 i 68:e minuten och med blott tre minuter kvar kunde inhopparen Nasiru Mohammed emballera poängen.

Martti Haukioja hann ännu reducera från straffpunkten men då var matchen inne redan på åttonde tilläggsminuten och tiden tog slut.

Ekenäs följande match är hemma mot FC Inter nästa söndag. Avspark klockan 17 på Centrumplanen.

Mål: 22. Väinö Vehkonen 0–1, 36. Mads Borchers 1–1, 68. Tiemoko Fofana 1–2, 87. Nasiru Mohammed 1–3, 90+8. Martti Haukioja 2–3 (straff).

VPS: Teppo Marttinen – Mikko Pitkänen (utv), Pedro Justiniano, Martti Haukioja – Samu Alanko, Prosper Ahiabu, Antti-Ville Räisänen (60. Joonas Vahtera), Jesper Engström (68. Miika Niemi) – Jevgenij Basjkirov – Gleofilo Vlijter (v) (82. Roni Hudd), Mads Borchers (60. Alfie Cicale).

EIF: Ramilson Almeida (v) – Väinö Vehkonen, Kalle Katz, Alexander Leksell – Joel Lehtonen (68. Nasiru Mohammed), Eetu Puro, Enoch Kofi Adu (76. August Björklund), Simon Lindholm – Roni Pietsalo (v) (53. Salomo Ojala), Emil Pallas, Tiemoko Fofana (76. Noah Lundström).