Dags för efterlängtad affärsöppning i Kimito centrum – "Det här är mer än bara en butik"

Arkiv/Emilia Örnmark
två personer i ett varuhus
Butiksansvariga Nicke Lindberg och Anna Kevin tror att fredagens öppning i Hurrikaani blir välbesökt.
Publicerad:

I Kimito centrum blir det fest i kvadrat i slutet av veckan, då både varuhuset Hurrikaani och Kimitoöns Båtcenter slår upp dörrarna: Hurrikaani på fredag och båtcentret redan på torsdag.

Då ÅU hälsade på under tisdagseftermiddagen var det full aktivitet på bägge sidor i den nybyggda hallen. Hos Hurrikaani finns redan de flesta varorna på hyllorna och det är prissättning och städning som återstår. Hos båtcentret pågår de sista elarbetena, men sedan är det bara att invänta båtarna till hallen.

Emilia Örnmark
stor hall med en båt inomhus
På tisdagen fanns ännu inte många utställningsbåtar hos Kimitioöns Båtcenter i Kimito. Man är dock helt säker på att allt kommer att bli klart i tid eftersom dygnet ju faktiskt har 24 timmar.

Hurrikaanis butiksansvariga Nicke Lindberg och Anna Kevin är övertygade om att det blir mycket folk under öppningsdagen. En kaka för 500 personer är beställd, men de tror inte att den kommer att räcka till alla.

– Det blev en väldigt stor grej då Hurrikaani brann i somras. Det här verkar vara mer än bara en butik för folk, konstaterar Lindberg.

Tekniskt fel satte eld på hela byggnaden

Det var i juni 2021 som Hurrikaani och Kimitoöns Båtcenter förstördes helt i en våldsam brand. Exakt vad brandorsaken var klarnade aldrig helt – som orsak anges ”tekniskt fel”.

Genast var det klart att affärscentret ska byggas upp igen. Hurrikaani är nu 460 kvadratmeter större och har en butiksyta på 1 260 kvadratmeter.

Vad är det bästa med den nya butiken?

– Den är mer lättframkomlig. Man krockar inte hela tiden då man tar några steg framåt. Och så är här ljusare, säger Lindberg.

– Här är mer ordning. Då ser det också snyggare ut, säger Kevin.

Emilia Örnmark
varuhus inifrån
Hos Hurrikaani finns det nu svängrum mellan hyllorna.

Lindberg har redan lite svårt att sova om nätterna inför öppningen och jämför känslan med den ett litet barn har inför julafton.

Förutom Lindberg och Kevin finns här fyra heltidsanställda och snart också två sommarjobbare.

Sortimentet är stort sett det samma som tidigare, men inom alla produktgrupper är utbudet bredare. En nyhet är den takförsedda utomhusavdelningen på 300 kvadratmeter, samt de förlängda öppettiderna: Hurrikaani kommer framöver att också ha söndagsöppet.

Emilia Örnmark
trädgårdsavdelning utomhus med tak
Hurrikaanis trädgårdsavdelning är under tak. Sist var den mer utspridd vid ingången till butiken.

Båtcentret tjuvstartar öppningen på torsdag

För Kimitoöns Båtcenter infaller den stora öppningsdagen på lördag, men redan på torsdag och fredag tjuvstartar man och håller öppet med några programpunkter.

Det blir bland annat granskning av uppblåsbara flytvästar och olika förevisningar och utställningar.

På lördag får de första 400 besökarna tårta, det blir besök av båtmärkesrepresentanter och av Kimitoöns kommundirektör.

Emilia Örnmark
två män vid en båt inomhus
Mats Nyman och Ben Lindström vid Kimitoöns Båtcenter uppskattar synligheten i Kimito centrum.

Utställningshallen i Kimito är saknad

Hallen fungerar som båtcentrets showroom och på lördag kommer femton båtar att vara utställda här. Här förfogar man över en yta på 830 kvadratmeter och själva utställningshallen är drygt hundra kvadratmeter större än tidigare.

En liten butikshörna med båttillbehör finns här också.

Emilia Örnmark
butikshörna i en större hall
En liten butik för båttillbehör blir det i Kimitoöns Båtcenter.

– På lördag finns här de enstaka båtar vi ännu har kvar inför säsongen. Vi visar också upp det nya finska båtmärket Quarken – modellerna 27 Open och 27T-Top, säger försäljaren Mats Nyman.

Både Nyman och båtcentrets ägare Ben Lindström uppskattar att vara tillbaka i centrum. Verksamheten har under det här året koncentrerats till fastigheten i Björkboda, där synligheten inte alls är densamma som i Kimito.

– Det känns trevligt att vara bland folk igen, säger Lindström.

Emilia Örnmark
ny affärshall med en stor asfaltparkering utanför.r
Rejäl P-plats ger plats för kunder. Vid den tidigare versionen av Hurrikaani/Kimitoöns Båtcenter var det mer ont om parkeringsplatser.
Reporter (Kimitoön)
Publicerad: