Bra vaccinationstakt på Kimitoön – hemvårdarna ännu ovaccinerade

Publicerad:

Enligt Kimitoöns ledande läkare Sami Salminen fortskrider coronavaccinationerna på Kimitoön i god takt. Lite mer än 40 procent av invånarna är vaccinerade. I Kimitoön vaccineras nu personer i åldern 60 +.

– I vissa kommuner har man vaccinerat yngre personer, men vi har faktiskt också vaccinerat många under 30 år, eftersom vi vaccinerar alla åldrar i riskgrupp ett och två, säger Salminen.

Salminen har fått infon att Finland inte verkar få så många vaccindoser de följande veckorna, och dessutom går en del av doserna då till företagshälsovårdens vaccineringar. Nu bromsas dessutom farten av att många får sin andra vaccindos på Kimitoön.

– I början av juni får vi kanske mer vaccin, tror Salminen.

En läsare har hört av sig till ÅU gällande att hemvårdarna på Kimitoön ännu inte skulle vara vaccinerade. Salminen bekräftar att det är just så, även på Kimitoön.

– Vi får inte vaccinera hemvårdarna, THL satte stopp för det. Hemvårdarna vaccineras enligt åldersgrupp. För övrigt är kommunens vårdpersonal vaccinerad, även vårdarna som jobbar i de effektiverade serviceboendena.

Reporter (Kimitoön)
Publicerad: