Åtgärder mot klimatförändringen

Åbo Underrättelsers logo
Pensionär, Pargas och Helsingfors
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Enligt BP:s Statistical Review 2020 var Finlands andel av de globala koldioxidutsläppen under 1 procent, enligt inhemska källor 0,7 %, det vill säga 7 promille!

Den antropogena delen av utsläppen globalt uppskattas till 4–18 ppm (University of Bern, doktor Ed Berry, Huntsville, USA, m.fl.). Man har använt sig av C14-metoden för att urskilja de antropogena utsläppen från de naturliga. Om vi utgår att av dessa 0,7 procent endast 5 är förorsakade av mänsklig aktivitet, kan man fråga sig är detta ens mätbart.

Trots det har våra politiker beslutat att Finland skall vara föregångare i att ”frälsa världen” genom att anta ett orealistiskt program att bli kolneutralt till 2035. Detta har redan kostat och kommer att kosta miljarder och åter miljarder som konsumenter och skattebetalare måste betala.

Vi har redan betungande offentliga utgifter för covid-19, sjukvårdsreformen, jaktplanen, ålderspyramiden, energin och så småningom ökade kostnader för skötsel av statsskulden. Detta medför obönhörligt ökade skatter och ökning av skuldsättningen. Kostnaderna för transporter, jordbruk, skogsbruk, elektricitet, boendekostnader m.m. kommer att skjuta i höjden.

Nu då nästa val är på väg, undviker politikerna att tala högt om detta. Dessutom är det ofattbart att alla dessa så kallade klimaträddande åtgärder görs till ingen nytta.

Professor emeritus Lennart Bengtsson m.fl. skrev i sin bok om klimatet att ”klimatet har alltid förändrats och kommer alltid att förändras oavsett vad människan gör eller inte gör”.

15Koldioxid är livets gas – utan den inga växter, utan växter inget syre, utan syre inget liv. Det finns inga bevis för att koldioxid skulle ha någon nämnvärd inverkan på det globala klimatet.

Professor Ole Humlum vid Oslo universitet har påvisat att det är värmen som driver koldioxidhalten ur haven. Också Esbofysikern Lars Silén har skrivit om samma sak i insändare i HBL. Notera att IPCC är en politisk organisation sammansatt av FN-byråkrater och diplomater, till största delen från u-länderna.

Politiker, ta timeout och slopa de ödesdigra besluten som kommer att föra oss in i en ekonomisk misär!

Uppdaterad 14.2 kl 11.20 : IPPC rättat till IPCC

Pensionär, Pargas och Helsingfors
Pensionär, Pargas och Helsingfors
Publicerad: